Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Arth-

31. 7. 2009 11:28
Autorovi uniklo to podstatné...

že totiž mít názor je jedna věc...  a jeho prosazení MOCÍ je úplně něco jiného. Jestliže já považuju za ideál života dny trávené po kavárnách a psaní knížek...  nikoho nenutím to dělat stejně!

Jestliže "mravokárci" autorova ražení prosazují pravost jediného jejich boha, pak by nejraději lidi odlišného názoru upalovali.

Ostatně to dělali v praxi v době, kdy měli tu MOC, aby své názory prosazovali... a to znamenalo skutečně žít v rozkládající se a mravně zpustošené společnosti, kde někteří lidé nemají ani právo na život...

Howgh.

0 0
možnosti
J

jjs

31. 7. 2009 11:33
Re: Autorovi uniklo to podstatné...

Doneste si dříví a něco s tím uděláme...

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

31. 7. 2009 10:47
Dobrý den

Pokud drahý pane zastáváte pravidla a svobodné názory, potom jistě víte, že tímto článkem porušujete kodex bloggera, se kterým jste při registraci souhlasil. Takže jste vlastně v daném kontextu zcela vědomě porušil něco k čemu jste se zavázal. A to není univerzální pravda ale holý fakt. Pokud byste tedy byl co k čemu, tento článek si hopem přesunete do soukromých. tam patří a na svů názor máte právo, jenže předpokládám, že stejně jako ros hedvýček nebo jak se ten ubožák kterýho neznám jmenuje, zřejmě potřebujete svoje nesmyslné názory vystavovat na hlavní straně, abyste si trošku dofoukl ego. Tak se ukažte pane, jestli dokážete dodržovat pravidla nebo ze sebe uděláte hlupáka podruhé. Rudolf Havlík

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

31. 7. 2009 10:59
Re: Dobrý den

Promiň Rudo, já myslím, že to je v pořádku Proti kodexu je psát o osobě druhého bloggera ne však o názorech druhého bloggera. Myslím, že tohle není spor osobní, ale spor věcný.

A navíc je to vcelku poučné, řekla bych....

0 0
možnosti
J

janne

31. 7. 2009 10:35
..

pane Stodolo,

poslední dobou na Vaše články narážím dost často a musím říct, nelíbíte se mi. Máte nepochybně vysokou inteligenci a analytické myšlení, ale z Vašich příspěvků srší ego na sto honů. Lidé jako Vy jsou daleko nebezpečnější než pomatenci typu Hedvicka, protože svoji demagogii a nadřazenost skrýváte v intelektuálních analýzách. Tváříte se, že k problému přistupujete objektivně, ale ve skutečnosti pouze vybíráte jednotlivá fakta které svědčí Vaší teorii a používáte je jako argument. Nepolemizujete, nesnažíte se o pochopení druhé strany, ale soudíte. Protože Vy víte, co je správné a je třeba to těm všem hloupým lidem sdělit, aby se probudili. Víte, co je dobro a co je zlo - opravdu Vám gratuluji. Jste kazatel.

J.Marvannen

0 0
možnosti
J

jjs

31. 7. 2009 10:40
Re: ..

Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem. Co dělat, když se vám nelíbím? Nejspíš to je na vás.

0 0
možnosti
NB

j@ck

31. 7. 2009 9:53
-

"Vadí mi, když zastánci svobody ve stylu "dělej si, co chceš, jen mi neber má práva", tvrdí, že nikoho k ničemu nenutí. Nutí. Nutí je třeba žít v rozkládající se a mravně zpustošené společnosti"

---

hezka fasisticka ideologie. Samozrejme sam pan Buh autorovi sdelil, jaka je ta spravna moralka, a on ted citi primo vyssi poslani kazat druhym o moralce a nutit je zit dle jeho pravidel. Spolecnost je zkazena, prohnila, plna bezbozniku, homosexualu a muze za to svoboda, proto my, osviceni katolici, mame povinnost vas vasi svobody zbavit a zavest na zemi svuj Raj - nabozenskou policii, inkvizici a spanelske boticky pro ty, kdo by nam ten raj chteli narusit.  

0 0
možnosti
J

jjs

31. 7. 2009 10:13
Re: -

Kdybyste myslel hlavou, taky byste poznal, co je dobro a zlo. Nevím, kdo je fašista. Vy  podporujete genocidu.

0 0
možnosti
AP

shrink

31. 7. 2009 9:46
Mám ráda takováto

 zamyšlení. Karmuji. Možná bych nekarmovala, kdybych znala konkrétní fakta (článek paní Pallotto jsem nečetla a ani nehodlám, a - stydím se, ale je to tak - nevím, kdo je pan Joch), ale o ty mi nejde, líbí se mi Vaše logické důvodění. Dík, je fajn pohnout rozumem,  AP

0 0
možnosti
NB

j@ck

31. 7. 2009 9:44
-

"a přesto vznáší univerzální požadavek, aby společnost žila tak, jako by její explicitně dílčí a subjektivní názor o neexistenci univerzálně platných názorů, univerzálně platil"

----

mohl byste konkretne citovat, kde takovy universalni pozadavek vznasi? Mam pocit ze lzete.

0 0
možnosti
J

jjs

31. 7. 2009 9:47
Re: -

V článku je rozebráno, proč to tak je. Nechte si ta silná slovíčka, zdá se mi, že na víc než na nadávky a urážky se nevzmůžete.

Pokud chce, aby společnost zabránila Jochovi dostat se k moci, pak je zřejmé, že na ni klade univerzalistický nárok, aby společnost byla taková, jak si představuje ona.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

31. 7. 2009 9:42
Každý má

nárok na názor. Nikomu ho neberu. Pro mne  ale žena, která otevřeně podporuje potraty, tak  z té se  mi dělá husí kůže.

0 0
možnosti
S

stand

31. 7. 2009 9:20
Ale, to je jen hra na dulezitou od pani Pallotto

ona snedla vsechnu moudrost ale mysli jen na sebe aby vynikla ona

0 0
možnosti
TR

Liška13

31. 7. 2009 9:19
jako filizofické zamyšlení dobré,

ale je třeba si uvědomit, že ve světě podle pana Jocha neheterosexuálně orientovaní nemají právo žít se svým partnerem v oficielním svazku. Paní Pallotto tím chtěla čříci, že se jí tohle a podobná kategorická dogmata pana Jocha nelíbí. Omezování menšin na právech je pokud vím diskriminace.......Vy s takovou diskriminací souhlasíte????

A co se týče individua pana Hedvicek, bylo by fér, abyste se na danou záležitost zeptal i paní Pallotto, než o tom něco napíšete. Mě osobně přijdou výlevy pana Hedvicek těžce paranoidní.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

31. 7. 2009 9:13
když už

Nebudu Vám vyvracet nic z toho, co jste napsal; v minulé diskusi jsme si již vcelku vyjasnili, že my dva porozumění najdeme jen těžko.

Jen bych, když už to musí být, poprosila o všechna svoje LL a TT. Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2378x

Seznam rubrik